Besteding Geld aan de Kerstpakkettenactie Zwolle

De afgelopen (ruim) 10 jaar worden er jaarlijks in Zwolle kerstpakketten voor de Zwolse minima ingepakt. Dit begon met 50 dozen in 2007 tot 2550 dozen in 2017. Dit gebeurt met de hulp van honderden vrijwilligers, het afgelopen jaar waren zo’n 800 vrijwilligers voor de actie actief. Een eenvoudige goed georganiseerde actie die breed gedragen wordt door de Zwolse samenleving.

De actie bereikt in 2017 zo’n grote omvang dat besloten wordt KerstZwolle om te zetten in een stichting. In september 2018 is Stichting KerstZwolle een feit. Hiermee borgen we de continuïteit, krijgen we meer een eigen gezicht en kunnen we onze eigen financiën beheren. Tot en met 2017 werd de actie vanuit een kerk in Zwolle georganiseerd.

Stichting KerstZwolle vindt het belangrijk om goed op te schrijven wat we wel en niet doen en hoe en met wie we de actie uitvoeren. Daarvoor hebben wij dit beleidsplan opgesteld. Onder dit beleidsplan ligt een Plan van Aanpak (PvA) waarin alle taken en de planning zijn vastgelegd.

In dit beleidsplan omschrijven we onze doelstelling, de samenstelling van het bestuur, onze aanpak en sluiten we af met een financiële paragraaf.

Bekijk het beleidsplan inclusief de financiële verantwoording onderaan deze pagina en lees hoe de giften besteed zijn.

Beloningsbeleid

De stichting werkt volledig op basis van vrijwilligers. Zowel het bestuur als de andere vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Elke euro die via een gift bij Stichting KerstZwolle binnenkomt wordt volledig besteed aan de kerstpakkettenactie.

Gegevens

Naam van de instelling: Stichting KerstZwolle
Ingeschreven in Handelsregister met KvK-nummer: 72587849
RSIN/fiscaal nummer: 859 164 317
ANBI-status

ANBI Logo

Financiële Verantwoording

Download hier het beleidsplan inclusief de financiële verantwoording 2017 in pdf-formaat.

Lees de pagina over de Financiële verantwoording 2016.

Lees de pagina over de Financiële verantwoording 2015.

Lees de pagina over de Financiële verantwoording 2014.