Frequently Asked Questions

Hoe schrijf ik me in voor de Klussenlijst?

Het is supergezellig om samen met anderen zinvol bezig te zijn. En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis. Klust u mee? Wij zoeken ruim 700 klussers voor:

Inschrijven Klussenlijst

Wie organiseert de Kerstpakkettenactie?

Bent u nieuwsgierig naar de organisatie van de Kerstpakkettenactie Zwolle? Zij stellen zich aan u voor op de pagina Organisatie.

De Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 georganiseerd. Eerst door Zwollenaren uit de Koningskerk. Maar omdat de actie de afgelopen jaren sterk is gegroeid, organiseren nu ook mensen van buiten de Koningskerk mee.

In 2012 werden er 350 kerstpakketten samengesteld. In 2013 zijn er 826 kerstpakketten gemaakt. En in 2014 is het aantal opgeschroefd naar 1.100 feestdozen. In 2015 waren dat er 1.767. In 2016 was het aantal 2.075 kerstpakketten. In 2018 zijn er 2.500 kerstpakketten gemaakt.

Dit jaar is het streven om weer 2.500 kerstpakketten samen te stellen.

Hoe wordt mijn gift besteed?

Bezoek dan de pagina Besteding Geld.

Naar welk bankrekeningnummer kan ik mijn gift overmaken?

Wilt u een fiscaal aftrekbare gift doneren?

Dat kan via NL71 ABNA 0829 2325 91 ten name van Stichting KerstZwolle. Alvast heel erg bedankt voor uw steun!

Ingeschreven in Handelsregister met KvK-nummer: 72587849
RSIN/fiscaal nummer: 859 164 317
ANBI-status

Logo ANBI

Geef via Givt

Gebruikt u Givt al en zit u achter uw computer? Scan dan gerust de QR-code! In elk ander geval, klik op de afbeelding om te geven!

Doneer via Givt

Ik kan geen geld geven, maar ik wil wel meehelpen. Kan dat?

Ja, natuurlijk kan dat! Heel graag zelfs. Als u hier klikt, gaat u naar de pagina ‘Handen’. Hier staan de klussen beschreven waaraan u kunt deelnemen.

Wat als de Kerstpakkettenactie te veel of te weinig geld krijgt?

Als er te weinig geld binnenkomt, kunnen wij minder inkopen.

Als er te veel geld binnenkomt en wij houden over, dan bewaren wij dat geld voor de volgende Kerstpakkettenactie.

Welke producten komen in het kerstpakket?

Graag stellen wij een feestelijk en gezond kerstpakket samen. Daarom bestaat ons boodschappenlijstje uit:

Soep, koffie, thee, rijst + mix/saus, pasta + mix/saus, houdbaar broodbeleg, noten, gedroogd fruit, vruchtendrank, wasmiddel, speelgoed kinderen, bonbons/chocolaatjes, koeken, borrelnootjes, snoep, douchegel, zeep- en toiletartikelen en kaarsen.

De inzamelingsacties vinden plaats bij de volgende supermarkten in Zwolle: alle Jumbo supermarkten, Albert Heijn WKC Zuid & Albert Heijn Forelkolk, Boni aan de Deventerstraatweg 20, Coop in Berkum en Coop aan de Vechtstraat.

Ik heb een doos vol spullen klaarstaan. Kunnen jullie die ophalen?

Nee. Dat is logistiek helaas niet haalbaar. Wij hebben geen permanente beschikking over een opslaglocatie. Ook hebben de organisatoren daar thuis geen plek voor. Ophalen gaat ook moeilijk omdat alle organisatoren vrijwilligers zijn en overdag gewoon naar hun reguliere werk gaan.

In het weekend dat de inzamelingsactie plaatsvindt mogen we 6 dagen gebruikmaken van de locatie van de Voedselbank. In die periode kunnen alle spullen gebracht worden.

Wat u kunt doen, is uw doos zelf brengen. Dit kunt u doen tijdens de inzamelingsactie bij de supermarkten. Uw doos kunt u dan afgeven bij 1 van de vrijwilligers van de Kerstpakkettenactie.

De inzamelingsacties vinden plaats bij de volgende supermarkten in Zwolle: alle Jumbo supermarkten, Albert Heijn WKC Zuid & Albert Heijn Forelkolk, Boni aan de Deventerstraatweg 20, Coop in Berkum en Coop aan de Vechtstraat.

Wie levert de kerstpakketten uit?

De Voedselbank Zwolle, daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg en andere sociale instellingen voor minima geven zelf de kerstpakketten weg aan hun klanten. Dat doen wij niet.

KerstZwolle heeft geen inzage in het klantenbestand van bovengenoemde instellingen. Wij krijgen alleen maar informatie over het aantal te maken kerstpakketten.