De Klussen

Het is supergezellig om samen met anderen zinvol bezig te zijn. En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis. Klust u mee? Wij zoeken ruim 600 klussers voor:

INZAMELEN

U vraagt het winkelend publiek bij de supermarkt om producten. U neemt de artikelen in ontvangst en zet ze in een doos.

Tijden:
Vrijdag 15 december tussen 10:00 uur – 21:30 uur
Zaterdag 16 december tussen 08:00 uur – 18:30 uur

VERVOEREN

U laadt de ingezamelde artikelen van de supermarkt in uw eigen auto. U vervoert en brengt de producten naar de opslagplaats.

Tijden:
Vrijdag 15 december tussen 10:00 uur – 21:30 uur
Zaterdag 16 december tussen 08:00 uur – 18:30 uur

SORTEREN

U sorteert en telt de ingezamelde artikelen op soort en product.

Tijden:
Vrijdag 15 december tussen 10:00 uur – 21:30 uur
Zaterdag 16 december tussen 08:00 uur – 20:00 uur

INPAKKEN

U helpt mee om de kerstpakketten in te pakken en deze verzendklaar te maken.

Tijden:
Maandag 18 december, 19:00 – 22:00 uur
Dinsdag 19 december, 19:00 – 22:00 uur

Coördinator

Als supermarkt-coördinator bent u verantwoordelijkheid voor het goed laten verlopen van het inzamelen van de producten in de aan u toegewezen supermarkten.

Tijden:
Vrijdag 15 december tussen 10:00 uur – 21:30 uur
Zaterdag 16 december tussen 08:00 uur – 18:30 uur

“Zelf werk ik bij de gemeente Zwolle en ik heb gisteravond aan een groep personen met financiële problemen informatie verstrekt over de verschillende regelingen/voorzieningen die er zijn voor mensen met een laag inkomen. Daarbij kwam ook de Kerstpakkettenactie ter sprake. Van één van de deelnemers kreeg ik daar een reactie op, die ik graag met jullie wil delen.
Hij gaf aan dat voor hem in een periode waarin hij te maken had met veel financiële problemen en zorgen daarover, volkomen onverwacht iemand met een kerstpakket op de stoep stond, met de mededeling dat hij dit vast wel kon gebruiken. Het was voor hem echt een heel fijn stukje steun en hij heeft dit enorm gewaardeerd. Mooi om te horen en daarom een pluim voor jullie goede werk!”

Medewerker, Gemeente Zwolle

“Dag organisatie en alle andere lieve betrokken mensen. Wat een geweldig resultaat! De Jumbo in Holtenbroek had lege schappen op het moment dat ik de boodschappen deed en met vele anderen de dozen kon vullen voor jullie prachtige actie. Heel hartelijk dank aan jullie en aan alle vrijwilligers die deze actie mogelijk hebben gemaakt.”

Nelleke Vedelaar

“Ten eerste wil ik u melden dat mijn klasgenoot en ik het superleuk vonden om boodschappen in te zamelen voor de actie! Wij hebben in totaal 4 volle boodschappendozen ingezameld. Ook vonden mijn andere klasgenoten die op andere locaties stonden, het superleuk om te doen. Wij vonden het allemaal een superleuke en leerzame ervaring!”

Kim Spijkerman

“Het was een eer om mee te mogen doen aan jullie fantastische initiatief. Ik heb genoten van het staan bij de Jumbo en de inpakavond. Wat jullie/we hebben binnengehaald zonder TV–reclame of radio zoals de regionale omroepen is echt fantastisch te noemen. De inpakavond liep als een trein (we zaten dan ook aan het spoor…). Mijn complimenten voor de ontzettend leuke video. Echt professioneel gemaakt en het geeft een leuk en duidelijk beeld van wat een lol en enthousiasme er was rond het inpakken. Graag tot volgend jaar!”

Jeanne Stelten

“Geweldig filmpje en wat hebben jullie het goed gedaan. Zwolle mag trots zijn.”

Wichert aan het Rot

“Veel dank, fantastisch werk doen jullie altijd weer!”

Thom van Campen

“Wat een indrukwekkend aantal pakketten is het geworden. Gefeliciteerd met de mooie opbrengst. Wat een organisatie, erg knap dat jullie het weer voor elkaar hebben gekregen. Achter de schermen is vast ook wel sprake geweest van enig gestress… Ik heb vorige week zaterdag 2 uurtjes in de Jumbo in Assendorp meegeholpen en was verbaasd dat er wel 12 bananendozen vol producten werden ingezameld. De ontvangers zullen er vast erg blij mee zijn. Veel succes met het verdere verloop van de actie.”

Irene Goede

“Wederom mijn complimenten voor de organisatie en het fantastisch (!) bereikte resultaat. Veel mensen hebben hierdoor een welverdiend extraatje gekregen. Dus, bedankt! Bedankt voor jullie inzet en bedankt voor het op de hoogte houden. Ik hoop volgend jaar fysiek te kunnen bijdragen. Dit jaar heb ik in ieder geval jullie vraagstukken gepromoot op de sociale media.”

Britt Jurgens

“Wat ontzettend fijn dat jullie zo’n terugkoppeling geven. Ik vond het fijn om een paar uurtjes van mijn tijd en een paar te missen euro’s te besteden. Ik wens jullie allen en alle gezinnen een fijne kerst toe.”

Maaike Vossebelt

“Leuk te lezen dat de actie weer geslaagd is en er nog meer ingezameld is. Daar doen we het voor, tot volgend jaar als alles meezit.”

Meta Goudbeek

“SUPER! Wij (2 moeders met onze 2 meiden) hebben vanmorgen weer met plezier bij de Jumbo gestaan. Echt leuk om te doen, jammer dat het moet… Wij zeggen, volgend jaar weer (indien mogelijk)! We vonden het ook erg leuk dat er iemand langskwam om te laten zien dat jullie gister al zoveel hebben opgehaald! Jullie zijn ook toppie bezig!”

Marjolein Stroomberg

“Gister mocht ik 2 uur in Holtenbroek in de Jumbo staan om boodschappen te verzamelen voor de kerstpakketten, het was weer super goed geregeld allemaal. Veel hartverwarmende reacties van mensen, en als dan iemand reageert met: ‘Ik kan niet helpen ‐ ik loop zelf bij de Voedselbank – dan weet je waarom je daar staat!”

Anoniem

“Indrukwekkend! En wat een organisatie… Petje af voor jullie!”

Ferna Jalink

“Wat een mooi resultaat. Dank je wel voor de goede organisatie! Ik heb met heel veel plezier weer geholpen. Heb er veel energie van gekregen. Dankbaar werk en dankbaar heb ik me gevoeld dat ik dit mocht en kon doen.”

Jeanine Mulder

“Heel veel dank! Zal aan jullie denken en een volgende keer laat ik weer van me horen! Heel veel succes. Wat doen jullie ongelofelijk mooi en goed werk!”

Ans Ris van Leeuwen

“Wat mooi dat er zoveel mensen meedoen en er wordt veel en met liefde gegeven. Ook zijn er mensen die niet meedoen, dat zeggen ze dan duidelijk. Ook prima. Ik vond het fijn om te doen. Morgen weer even.”

T.J. Eimers

“Hallo allen, Fijn dat het zo’n mooie opbrengst is. Het was fijn daar een bescheiden bijdrage aan te leveren. Veel succes nog met het vervolg en ik hoop dat er veel mensen een fijnere kerst mogen hebben daardoor.”

Alice Groenink

“Namens mijn cliënten een heel hartelijke dank! Een zeer kleine stichting die ongeveer 175 voordeuren heeft mogen mee laten genieten, afgelopen woensdag en vandaag alle 75 pakketten bezorgd, waar de stichting de verantwoording voor heeft genomen. Een stichting die via de Voedselbank en andere hulporganisaties ook nog zeker 100 voordeuren heeft mogen verrassen. Wat kun je klein zijn en grote daden mogen doen. Inmiddels van meerdere cliënten heel lieve berichtjes ontvangen dat ze dankbaar waren.”

Els Hergaarden

“Prachtige beelden. Grote dank van de ontvangers van de 2 kerstpakketten die ik mee mocht nemen. De begeleidend pastor was erbij toen ik de dozen bracht en hij vertelde dat een van de ontvangers vlak daarvoor had zitten huilen omdat ze niet wist wat ze haar kinderen met kerst voor kon zetten….en toen kwam dit kado! Heel erg bedankt en volgend jaar D.V. help ik graag weer mee. Wat een leuk filmpje trouwens! Gezegende kerstdagen en Gods zegen voor 2016,”

Marianne

“Een mevrouw heeft wel 30 keer gezegd: “Wat geweldig dat ik dit krijg, wie kan ik hiervoor bedanken?” Dezelfde mevrouw reageerde: “O heerlijk, deze thee drink ik altijd, komt dat even goed uit!”

Zwolledoet.nl

“Een mevrouw ‘schoot vol’ van dankbaarheid toen ze de doos zag en zei: “Wij gaan genieten.”

Zwolledoet.nl

“Een oude mevrouw doet de deur open en zegt: “Ik heb niets besteld hoor!” Vervolgens is ze helemaal blij verrast dat het wél voor haar is en dan gratis!”

Zwolledoet.nl

“De mensen vinden het hartverwarmend. Ze uiten hun dankbaarheid met het gebaar door hun hand op het hart te plaatsen.”

Zwolledoet.nl