Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 georganiseerd

De Kerstpakkettenactie is bedoeld om alle Zwollenaren die het nodig hebben met Kerst te laten voelen dat er aan hen gedacht wordt.

De Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 georganiseerd. Eerst door Zwollenaren uit de Koningskerk. Maar omdat de actie de afgelopen jaren sterk is gegroeid, organiseren nu ook mensen van buiten de Koningskerk mee.

In het jaar 2012 werden er 330 kerstpakketten samengesteld. Een jaar later waren dat 824 stuks. In 2014 zijn er 1.100 gemaakt. In 2015 is het aantal opgeschroefd naar 1.767 feestdozen. Weer 2 jaar later hadden wij onze ambitie bijgesteld naar 2.075 kerstpakketten. Dit jaar willen wij – net zoals vorig jaar – 2.500 pakketten samenstellen.

Echte Zwolse actie

Hoewel de Koningskerk (www.koningskerk.nl) het voortouw neemt, is het een actie voor en door Zwollenaren. Dat is de insteek van dit vrijwilligersproject. Dat iedereen mee kan doen.

De organisatie wordt daarbij ondersteund door maar liefst 800 mensen. Zij zijn vrijwilligers van binnen en buiten de Koningskerk.

Ons doel is dat iedere Zwollenaar die het kan missen minimaal 1 euro bijdraagt. Zo laten we zien dat we als stad betrokken zijn en mensen in armoe niet laten zitten.