Marlies Nijborg | Voorzitter
Marlies Nijborg | Voorzitter
“Het is al een tijd geleden dat ik op zoek was naar een manier om mijn behoefte om mensen het gevoel te geven dat ze gezien worden, handen en voeten te geven. Zonder daar iets voor terug te verwachten. Op dat moment kwam KerstZwolle op mijn pad en heb ik mij ingeschreven voor een klus: inzamelen van boodschappen. Dat is zo gedaan. Voor mij iets kleins. Dus ik deed er gelijk twee achter elkaar. Superleuk!

Het idee is zo simpel: boodschappen inzamelen en die weer weggeven aan mensen die het nodig hebben. Maar er zit een hele organisatie achter waar ik sinds 2017 een rol in mag hebben en het blijft gaaf om hier aan mee te mogen werken. Het blijft elk jaar hartverwarmend om te zien dat Zwollenaren, jong en oud, geven om hun mede-Zwollenaren!”

Gerrit Wijnen | Penningmeester
Gerrit Wijnen | Penningmeester
“Begin 2022 werd mij gevraagd of ik interesse had om een bijdrage aan deze organisatie te gaan vervullen. Aangezien ik toen al voor een deel met mijn pensioen was begonnen leek mij dit een heel mooie invulling van mijn vrije tijd. Ik kende de actie al wel en hoefde daar dan ook niet lang over na te denken en heb het penningmeesterschap op mij genomen.

Wat is het fijn om samen met het team deze actie voor te bereiden en toe te werken naar de vier actiedagen vlak voor de kerstdagen. Wat een organisatie zit daarachter en wat een geweldig gevoel om daar aan te kunnen meedoen en zo voor een deel van de Zwolse minima een kleine bijdrage aan een mooie kerst te geven.”

Sybrena Vonck | Secretaris
Sybrena Vonck | Secretaris
“Sinds 2012 mag ik deel uitmaken van het team van KerstZwolle. Vooral in het najaar zijn we lekker actief met het organiseren van de actie. In de loop van de tijd heb ik gemerkt dat er ongelooflijk veel Zwollenaren zijn die op de armoedegrens leven. Die mensen maken wij met onze actie graag blij met een gevuld pakket rond de kerstdagen.
Tegelijk besef ik dat deze mensen heel het jaar door onze aandacht en liefde nodig hebben. Onze actie mag samen met andere instanties meewerken om het voor deze groep mensen wat leefbaarder te maken. Het doet altijd weer goed om te horen dat onze pakketten zo ontzettend welkom zijn.”
Sietske van der Herberg
Sietske van der Herberg
“Bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n gemotiveerd en enthousiast team! Sinds 8 jaar woon ik in Zwolle‐Zuid, lang genoeg om te zien hoe de Kerstpakkettenactie uitgroeide van ‘een paar pakketten’, tot een actie waar heel Zwolle bij betrokken is.

Voorgaande jaren droeg ik al wat kleine steentjes bij, maar sinds 4 jaar ben ik écht aan de slag gegaan voor deze mooie actie, waarbij het draait om het samen er voor elkaar zijn. Samenwerken als Zwollenaren, voor en door elkaar.
Mooi toch?”

Marcel Admiraal
Marcel Admiraal
“Ik ben geboren in 1974, getrouwd in 2000 met de liefde van mijn leven. En we hebben twee dochters. Van nature ben ik een helper. Ik word gelukkig om mensen te helpen met het bereiken van hun doelen, maar ook om ze gelukkiger te maken. Door Sybrena Vonck, die ik al lang ken, ben ik benaderd om te kijken of de stichting KerstZwolle wat is voor mij. In 2022 heb ik daarom samen met mijn oudste dochter eens meegeholpen op een van de inpakavonden. Dat vond ik erg leuk om te doen en besloot daarom, samen ook met de vraag vanuit de stichting voor wat technische kennis, om mee te helpen bij deze geweldige actie. Een actie die gewoon echt nodig is: ook in Zwolle zijn er nog zoveel adressen die gewoon zo weinig te besteden hebben. Het is niet veel, maar toch een licht in soms donkere tijden.”
Wouter Bisschop
Wouter Bisschop
“Zo nu en dan ontdek ik een gaaf initiatief waar ik warm van word en dat ik graag steun. Na het inzamelen van producten in een supermarkt, wilde ik ook wel eens meemaken hoe de pakketten worden samengesteld in de loods. Toen bleek dat er structureel meer mensen nodig waren, zat ik ineens in het bestuur van stichting KerstZwolle. Ik houd er van om leuk en gezellig samen te werken, met daarbij een streven zaken efficiënt te laten verlopen.

Het is fijn om iets te kunnen doen voor mensen die moeilijk rondkomen. En het mooie aan KerstZwolle is dat het ook veel Zwollenaren bewust maakt van de armoede in Nederland. En we geven iedereen heel laagdrempelig een kans zelf ook iets bij te dragen.”

Joyce Koning
Joyce Koning
“Ik ben Joyce Koning en sinds 2023 lid van KerstZwolle. Ik heb al vele jaren meegedraaid als vrijwilliger. Vanaf het moment dat we nog de pakketten inpakten in de Koningskerk. Het ene jaar heb ik wat meer gedaan dan het andere jaar. In 2022 bij het inzamelen van de boodschappen vroeg Sietske mij of het niets voor mij was om mee te helpen. Ik hou van wel van organiseren dus dit zou best iets voor mij kunnen zijn. Voorjaar 2023 werd ik opnieuw gevraagd om mee te doen. Ik vind het ook een erg leuke actie en draag het een warm hart toe.”
Irene en Jaap Rebergen
Irene en Jaap Rebergen
“Hoi! Wij zijn Jaap en Irene Rebergen en wonen sinds 2012 in Zwolle-Zuid. In deze jaren hebben we geregeld mee mogen helpen tijdens de actiedagen van KerstZwolle en dit vonden we altijd erg leuk om te doen! We wilden graag meer doen voor deze prachtige actie en daarom hebben we ons in 2023 bij de organisatie aangesloten. We vinden het tof om op deze manier wat te kunnen betekenen voor andere Zwollenaren!”
Hellen Spijkerman-Bouman
Hellen Spijkerman-Bouman
“Hallo, ik ben Hellen Spijkerman‐Bouman. Ik ben getrouwd en ik heb 4 kinderen. Ik houd van lezen, scrappen, spelletjes doen, vakantie en gezelligheid. Ik werd een aantal jaren geleden geraakt door een artikel in de krant over het maken van kerstpakketten. Naar aanleiding van dat artikel heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met KerstZwolle. Ik heb inmiddels ervaren hoe fijn het is om hier aan mee te doen. Een lichtpuntje te zijn voor een ander. Er zijn voor die ene juist in de donkerste dagen van het jaar, omdat ‘die ene’ er toe doet voor mij! Zo ziet God die ene ook en wat zijn er toch veel lieve mensen in Zwolle die een lichtje zijn voor die ene! Het blijft bijzonder om dit te mogen doen en te mogen meemaken. Echt heel veel kippenvel momenten. We zijn een super enthousiast team en het is echt geweldig om dit met elkaar te doen! We hebben allemaal onze talenten waardoor we elkaar kunnen aanvullen. Daardoor kunnen we die ene bereiken! Eén van mijn lievelingsteksten is te vinden in Mattheüs: ‘Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien…’ Iedereen die een stukje deelt, deelt een stukje van dat licht uit en zeker rond de Kerstdagen. Laten we weer heel veel lichtjes laten schijnen dit jaar!”