Sybrena Vonck
Sybrena Vonck
“Ik ben getrouwd en samen hebben wij 5 kinderen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Vooral in het najaar zijn we lekker actief met het organiseren van de actie. In de loop van de tijd heb ik gemerkt dat er ongelooflijk veel Zwollenaren zijn die op de armoedegrens leven. Die mensen maken wij met onze actie graag blij met een gevuld pakket rond de kerstdagen. Tegelijk besef ik dat deze mensen heel het jaar door onze aandacht en liefde nodig hebben. Onze actie mag samen met andere instanties meewerken om het voor deze groep mensen wat leefbaarder te maken. Het doet altijd weer goed om te horen dat onze pakketten zo ontzettend welkom waren.”
Sietske van der Herberg
Sietske van der Herberg
“Bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n gemotiveerd en enthousiast team! Sinds 8 jaar woon ik in Zwolle‐Zuid, lang genoeg om te zien hoe de Kerstpakkettenactie uitgroeide van ‘een paar pakketten’, tot een actie waar heel Zwolle bij betrokken is.
Voorgaande jaren droeg ik al wat kleine steentjes bij, maar sinds 4 jaar ben ik écht aan de slag gegaan voor deze mooie actie, waarbij het draait om het samen er voor elkaar zijn. Samenwerken als Zwollenaren, voor en door elkaar.
Mooi toch?”
Rudolf van de Kolk
Rudolf van de Kolk
“Vorig jaar had ik me voor het eerst opgegeven als vrijwilliger voor het sorteren en inpakken van de kerstpakketten. Het gevoel dat je met deze kleine bijdrage zoveel mensen blij kan maken, maakte mij vorig jaar enthousiast voor dit mooie project. Zelfs zo enthousiast dat ik nu mijn steentje mag bijdragen aan de voorbereidingen.
Zelf woon ik sinds 2008 in Zwolle in de wijk Stadshagen samen met mijn vrouw en 2 zoontjes. Ondanks dat wij geen geboren en getogen Zwollenaren zijn, voelen we ons erg thuis in deze mooie stad. Ook deze actie voor en door Zwollenaren is er een voorbeeld van dat dit een stad is waar mensen naar elkaar omzien. Daarom kunnen we hopelijk dit jaar weer mooie Zwollenaren verblijden met een kerstpakket rond de feestdagen. Om dit mogelijk te maken, zijn er dit jaar weer veel vrijwilligers nodig. Wil je ook zo enthousiast worden? Geef je dan op als vrijwilliger!”
Marlies Nijborg
Marlies Nijborg
“Een aantal jaar geleden was ik op zoek naar een manier om mijn behoefte om mensen het gevoel te geven dat ze gezien worden, handen en voeten te geven. Zonder daar iets voor terug te verwachten.
Op dat moment kwam KerstZwolle op mijn pad en heb ik mij ingeschreven voor een klus: inzamelen van boodschappen. Dat is zo gedaan. Voor mij iets kleins. Dus ik deed er gelijk 2 achter elkaar.
En wat was dat leuk! Sinds dit jaar mag ik van begin tot eind in dit mooie project meewerken. Superleuk! Het idee is zo simpel: boodschappen inzamelen en die weer weggeven aan mensen die het nodig hebben. Maar er zit een hele organisatie achter en het is gaaf om mee te maken en mee te helpen.
Het blijft elk jaar hartverwarmend om te zien dat Zwollenaren, jong en oud, geven om hun medeZwollenaren!”
Hellen Spijkerman-Bouman
Hellen Spijkerman-Bouman
“Hallo, ik ben Hellen Spijkerman‐Bouman. Ik ben getrouwd en ik heb 4 kinderen. Ik houd van lezen, scrappen, spelletjes doen, vakantie en gezelligheid. Ik werd een aantal jaren geleden geraakt door een artikel in de krant over het maken van kerstpakketten. Naar aanleiding van dat artikel heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met KerstZwolle. Ik heb inmiddels ervaren hoe fijn het is om hier aan mee te doen. Een lichtpuntje te zijn voor een ander. Er zijn voor die ene juist in de donkerste dagen van het jaar, omdat ‘die ene’ er toe doet voor mij! Zo ziet God die ene ook en wat zijn er toch veel lieve mensen in Zwolle die een lichtje zijn voor die ene! Het blijft bijzonder om dit te mogen doen en te mogen meemaken. Echt heel veel kippenvel momenten. We zijn een super enthousiast team en het is echt geweldig om dit met elkaar te doen! We hebben allemaal onze talenten waardoor we elkaar kunnen aanvullen. Daardoor kunnen we die ene bereiken! Eén van mijn lievelingsteksten is te vinden in Mattheüs: ‘Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien…’ Iedereen die een stukje deelt, deelt een stukje van dat licht uit en zeker rond de Kerstdagen. Laten we weer heel veel lichtjes laten schijnen dit jaar!”