Aanbeveling Marijke ten Cate voor de Kerstpakkettenactie van KerstZwolle

Marijke ten Cate is een Zwolse illustratrice. In 1997 maakte ze haar debuut met het prentenboek ‘Klein konijn is ziek’. Inmiddels heeft ze voor al bijna 100 kinderboeken illustraties gemaakt waarvan de meeste prentenboeken ook in het buitenland zijn uitgegeven.

In 2013 heeft ze voor de Kerstpakkettenactie gratis een afbeelding uit de ‘Prentenbijbel’ beschikbaar gesteld voor de aanbiedingsbrief bij elk van de kerstpakketten.

“Het is geweldig dat er een initiatief is zoals dit, waarbij iedereen uit Zwolle mee kan werken. Het lijkt iets kleins, een pakket uitdelen. Wat helpt dat nou, kun je denken.

Maar het gaat er om dat we elkaar zien en elkaar niet in de kou laten staan. Gewoon even iemand een hart onder de riem steken.

Ik zal nooit vergeten dat er vroeger bij ons thuis een keer zomaar een kerstpakket op de stoep stond. Dat was in de tijd dat mijn vader geen werk had. Dat was erg leuk, vooral omdat het zomaar een cadeau was dat je niet verwachtte. Je beseft dan: iemand denkt aan ons, we zijn niet alleen.

Hartelijke groeten,”

Marijke ten Cate